fredag 30 maj 2008

Fredagstips!


Glömde bort, jag känner mig manad att informera om följande:

- veckans vintips Gumfields Nya Zeeland 119:-
- veckans låt Sovay med Andrew Bird
- veckans mobil Asus P750, är beställd, se bild ovan.








1:1 i Nacka

Under hösten kommer 6 skolor i Nacka i olika utsträckning förse sina elever med en egen bärbar dator. Alla kommunala skolor i Nacka hade möjligheten att söka. Björknässkolan är den skola som ansökt om flest datorer ca 300 st. Ambitionen är att öka antalet till 900 under en treårsperiod. Spännande, men det finns en mängd saker att att ställning till allt från "öppna datorer", "laddning", "förvaring", "support" osv.

Men den "stora" frågan är ju hur man implementerar datorn i den dagliga undervisningen, vilket mervärde kommer det att ge och hur ska lärarna förberedas för att hantera detta.

Lyssna och se på Angus King nedan

tisdag 27 maj 2008

Atea Bootcamp i Tylösand

750 personer i beslutsfattande positioner med IT som gemensam faktor träffades under 2 dagar i maj i Tylösand. Vad fanns på agendan förutom nya tekniska lösningar som lovar mer guld än gröna skogar, på tal om gröna skogar så var grön it ett ämne som behandlades. Betoningen på grön it var i stort sett faran i att företag kommer använda det som bra marknadsföring men samtidigt efterlystes en bra modell för hur man mäter Grön IT.
Bra att veta är att IT-industrin är samma goda kålsupare som flygindustrin dvs samma utsläppsfrekvens.