måndag 23 maj 2011

Framtidens lärande blir allt bättre men...

det vore än bättre om fler pedagoger hade möjlighet att bli inspirerade under dessa dagar. Efter förra årets mässa växlade jag ett par ord med en av medarrangörerna som informerade mig om hur viktigt det var att få hit beslutsfattare och då förhoppningsvis "rätt" beslutsfattare, vilket är i och för sig bra tänkt men det ena borde inte utesluta det andra.

I år blev det ett nytt besökrekord och fortsätter mässan att växa kanske men ska göra en Bett, dvs ha öppet över helgen och kanske rent av sänka priset så det blir görligt för skolor runt om i landet skicka iväg sina pedagoger, för det är väl pedagogerna som behöver träffas, nätverka och se de möjligheter IT ger i utbildningen.

Annars var det intressant att se att det nu finns fler företag som förstått att det inte bara är teknik eller datorer som skolan behöver få hjälp med utan hur man lyckas med sin digitala satsning. Office IT-partners satsning känns väldigt spännande och intressant.

Nästa stopp för mig blir Ateas bootcamp för IT-chefer i Tylösand denna vecka, jag hade nöjet att vara den ende som talade utifrån ett skolperspektiv när jag deltog 2008, i år ser jag att skolan finns på agendan vid flera tillfällen.