söndag 13 februari 2011

Fortfarande förvånad över..........

låsta datorer och att det verkligen finns kommuner/teknikavdelningar som gör detta!
I denna artikel i IDG beskriver Täby hur man gått tillväga. Under det senaste året har vi på Björknässkolan har vi hanterat ca 920 öppna elevburkar på en tjänst på 25%.

Hur gör vi och varför fungerar det?
Idag är det stört omöjligt att paketera och distribuera ut de antal program som både elever och lärare laddar ner på sina datorer både utifrån ett ekonomiskt/tidsperspektiv.
En pedagog som hittar en pedagogisk resurs på nätet som ska användas vid nästa lektionstillfälle ska kunna installera denna direkt och inte behöva beställa programmet genom en administrativ apparat som både är dyr och tar tid.

Vi lägger upp länkar i vår lärportal där vi beskriver nyttan av dessa sen är det fritt fram att installera dessa. När det gäller program som alla ska ha ansvarar lärarna och eleverna att dessa installeras.

Genom åren har både elever och personal förstått vikten av att ha rätt programvara installerad på sin dator. I allt större utsträckning använder vi molntjänster vilket gör datorn som ett pedagogiskt utvecklingsverktyg mer lätthanterlig.

Inte minst den mer stabila tekniken gör detta som det enda vinnande konceptet när det gäller IT och skola

Inga kommentarer: